Νάουσα, Η Πόλη του Οίνου 2015 | Naoussa, The Wine City 2015

Η πανέμορφη πόλη της Νάουσας ετοιμάζεται να υποδεχτεί για ακόμη μια χρονιά τους οινόφιλους στην εκδήλωση «Νάουσα, Η Πόλη του Οίνου», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως και τις 13 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ.

Μόλις μία ημέρα μάς χωρίζει από τη μεγάλη γιορτή του Ξινόμαυρου στη Νάουσα, Πόλη του Οίνου 2015! Πηγή έμπνευσης, το μοναδικό Ξινόμαυρο και η συμβολή του, τόσο στην ιστορία, την κουλτούρα και τη γαστρονομία της περιοχής μας όσο και στην καθιέρωση της δυναμικής της ελληνικής οινοποιίας διεθνώς.

Μετά την εξαιρετική επιτυχία της περσινής διοργάνωσης από το νεοσύστατο Σύνδεσμο Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, η φετινή ατζέντα εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο, ενώ για πρώτη φορά δίνουν το “παρών” και οι δύο Έλληνες Masters of Wine!

Διαβάστε εδώ το πλήρες Πρόγραμμα Εκδηλώσεων…

Μερικές από τις παράλληλες εκδηλώσεις του τριημέρου…

  • η καθοδήγηση από τους Wine CommandersYiannis Karakasis MW και Grigoris Michailos Dip Wset  –  σε ένα “ταξίδι” ανακάλυψης των ομοιοτήτων και των διαφορών μιας Νάουσας σε σχέση με ένα κρασί από την Αίτνα ή το Πιεμόντε, τρεις περιοχές του Ευρωπαϊκού Νότου που φημίζονται για τα ερυθρά κρασιά τους
  • τα αποκαλυπτήρια του νέου λογότυπου του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, η εμπειρία τής σχεδίασης του λογότυπου και το πώς η σχέση της Νάουσας και του Ξινόμαυρου μετουσιώθηκε σε στρατηγική και οπτικοποιήθηκε
  • την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 πεζοπορία στους δρόμους του κρασιού με την Trigiro . Μια πεζοπορική εκδρομή στα πλαίσια της εκδήλωσης “Νάουσα, Η Πόλη του Οίνου” ανάμεσα από αμπελοτόπια με επίσκεψη, ξενάγηση και οινογνωσία σε τρία οινοποιεία.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s